Fri frakt
Snabba leveranser
24 år i branschen
Betalning mot faktura
Priser inkl. moms

Fri frakt
Rask levering
24 år i bransjen
Fakturabetaling
Priser inkl. mva

Produkter

Alla blogginlägg

Senaste nytt

Dragon taligenkänning - nu i Philips SpeechLive

Philips SpeechLive är en molnbaserad lösning som möjliggör diktering och transkribering av tal till text, vilket gör den till ett praktiskt verktyg för professionella användare som behöver omvandla sina inspelade röster till skriftlig form effektivt. Användare kan spela in sina dikteringar var som helst, direkt via sin smartphone eller en digital diktafon, och ladda upp dem till SpeechLive-systemet. Därifrån kan inspelningarna antingen transkriberas automatiskt av systemets tal-till-text-funktioner eller skickas vidare till en transkriberare.

Den största fördelen med Philips SpeechLive är dess flexibilitet och tillgänglighet. Eftersom det är molnbaserat, kan användare och deras auktoriserade transkriberare komma åt inspelningarna från vilken internetansluten enhet som helst, vilket underlättar ett sömlöst arbetsflöde för både inspelning och transkribering av dikteringar. Tjänsten erbjuder också säker lagring och backup av inspelningar i molnet, vilket garanterar att viktig information förblir tillgänglig och skyddad.

Philips SpeechLive anpassar sig väl till olika yrkesgrupper, som juridik, sjukvård, och forskning, där noggrann och snabb dokumentation är avgörande. Det är också användbart för företag och organisationer som ser effektivitetsförbättringar genom att minska den tid och de resurser som krävs för traditionell dokumenthantering.


Nu med förbättrad taligenkänningsteknologi

Vi är nu glada att kunna meddela att det välkända taligenkänningsprogrammet Dragon Professional Anywhere är integrerat med Philips SpeechLive, vilket öppnar upp för nya möjligheter att effektivisera din arbetsprocess.

Med Dragon Professional Anywhere inom SpeechLive kan du enkelt omvandla dina ljudfiler till text eller använda den banbrytande tekniken för att diktera direkt i vilket Windows-program som helst. Denna molnbaserade lösning ger dig förmågan att snabbt transformera tal till text, vare sig du arbetar med ljudfilsdiktat via Philips SpeechLive eller genom realtidsdiktering.

Dragon Professional Anywhere har stöd för ett effektivt skapande av dokument, rapporter och e-post, allt genom enkel röststyrning. Denna teknik minskar den tid som krävs för att färdigställa skriftliga uppgifter och anpassar sig till din röst och ditt unika språkbruk för att säkerställa optimal noggrannhet. 

Dragon Professional Anywhere för SpeechLive har utvecklats för att erbjuda överlägsen taligenkänning med stöd för ett brett utbud av språk, inklusive svenska, norska, engelska (UK), tyska, franska och holländska. Med denna teknik kan professionella snabbt och enkelt dokumentera mötesanteckningar och andra viktiga detaljer med en noggrannhet på upp till 99% - en hastighet som är tre gånger snabbare än traditionellt skrivande.

Denna tjänst är inte bara kraftfull utan också enkel att installera, underhålla och skala upp, vilket minskar arbetsbelastningen för IT-personal och gör det lätt för användare att komma igång. Dessutom garanteras hög säkerhet med 256-bitars kryptering och en robust molninfrastruktur med en driftstid på 99,5%.

Oavsett om du är intresserad av att förbättra din produktivitet, säkerställa högre noggrannhet i dina dokument eller bara söker en mer anpassningsbar lösning för taligenkänning, erbjuder Dragon Professional Anywhere i Philips SpeechLive en lösning som kan revolutionera ditt sätt att arbeta.

Vill du ha mer information? Välkommen att ta kontakt med oss för mer information och en kostnadsfri demoperiod.

---------------------------------

Med introduktionen av Dragon Professional Anywhere för SpeechLive i vårt utbud, breddar vi nu våra erbjudanden inom taligenkänning avsevärt. Detta steg möjliggör för oss att än bättre tillhandahålla lösningar som matchar de unika behoven hos våra kunder, oavsett deras bransch eller storleken på deras organisation.

Dragon Professional Anywhere för Philips SpeechLive

Dragon Professional Anywhere, ett nytt tillskott till Philips SpeechLive, är inte bara en molnbaserad taligenkänningstjänst av toppklass; den ger användarna möjlighet att utöka vokabulären med enstaka ord och fraser. Dess förmåga att lära sig och anpassa sig efter användarens röst och behov garanterar en sömlös och effektiv upplevelse.


Philips SpeechLive taligenkänningspaket

För de som söker en mer generell lösning erbjuder vi Philips SpeechLive taligenkänningspaket. Denna lösning är perfekt för dem som behöver pålitlig och enkel tal-till-text-konvertering över ett brett spektrum av språk. Även om den inte tillåter utökad vokabulär, levererar den högkvalitativ transkribering för standardanvändning, vilket gör den till en utmärkt ingångspunkt för små till medelstora företag som vill utforska taligenkänningsteknologin.


SpeechCom Dictation

Slutligen står SpeechCom Dictation som är vår egen utvecklade programvara. Det är en plattform som är helt anpassningsbar och driftas på säkra Microsoft Azure-servrar. Denna lösning är designad för att ge användarna fullständig kontroll, med möjligheten att diktera i valfritt Windows-program eller omvandla ljudfiler till text. Dess omfattande anpassningsmöjligheter gör det till det perfekta valet för organisationer som kräver skräddarsydda lösningar för att möta specifika behov. Här finns också branschspecifika vokabulärer (som t.ex. medicin) som anpassas efter ditt sätt att diktera och den terminologi som du använder - det går även att skapa helt unika vokabulärer för just dig.

Utforska potentialen med talteknologi för att optimera dina arbetsprocesser, frigöra värdefull tid för att kunna ägna dig åt de aspekter av din verksamhet som verkligen gör skillnad.

Oavsett dina krav och önskemål, så hjälper vi dig gärna att hitta den bästa taligenkänningslösningen för just din situation och dina behov.

Välkommen att ta kontakt med oss för mer information och för en vidare diskussion.

2024-04-10
Nu har vi BlueParrott i sortimentet

Nu har vi även BlueParrott-headset i vårt sortiment.

BlueParrott är ledande inom intelligenta, brusreducerande ljudlösningar. Genom att konstruera mikrofoner i världsklass och kombinera dem med enastående brusreduceringsteknik så är BlueParrott's headset något som verkligen levererar överlägsen samtalskvalitet i högljudda miljöer.

BlueParrott-headseten och tillbehör hittar du på Dikteringsbutiken.

2024-02-01
SpeechLive Desktop App - nu också för Mac

Nu finns SpeechLive Desktop App även för macOS. 

Med hjälp av SpeechLive Desktop App kan du med hjälp av taligenkänning diktera direkt in i valfritt program och det du säger omvandlas automatiskt direkt till text. 

Du kan också ladda upp ljudfiler från din diktafon för att antingen låta taligenkänning omvandla ljudfilen till text, alternativt till din sekreterare för manuell transkribering.

Vill du prova SpeechLive kostnadsfritt i 14 dagar? Välkommen att kontakta oss så sätter vi upp ett testkonto åt dig! Du hittar mer information om SpeechLive på www.dikteringsbutiken.se/speechlive.

2024-01-22
God Jul och Gott Nytt År

Vi tackar våra kunder, leverantörer och samarbetspartners för det gångna året.

Nu ser vi fram mot 2024 som ser ut att bli ett av de mest händelserika åren i vår 23-åriga historia.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

2023-12-20
Philips SpeechLive API

SpeechLive API är inte bara en tilläggstjänst – det är en game changer för alla som hanterar diktering och transkribering. Föreställ dig möjligheten att integrera SpeechLive's kraftfulla funktioner direkt i ditt eget system. Du kan automatisera arbetsflöden, vilket minimerar manuell inblandning och sparar dyrbar tid.

Med SpeechLive API kan du ta full kontroll över dina dikteringar: skapa, läs, uppdatera, och radera. Men det slutar inte där. Du kan även hantera användare och team, tilldela specifika roller och behörigheter, och säkerställa att rätt person har rätt verktyg för jobbet. Och för att göra det ännu mer effektivt stöder SpeechLive API bilagor som transkript, bilder och videoklipp, vilket gör det möjligt att ha allt samlat på ett och samma ställe.

Allt detta är möjligt tack vare Philips SpeechLive, en toppmodern molnbaserad plattform designad för att göra diktering och transkribering så enkelt och säkert som möjligt. Så oavsett om du arbetar på en IT-avdelning som vill utveckla dina interna verktyg eller en utvecklare som vill erbjuda dina kunder något extra, kan SpeechLive API vara svaret.

Välkommen att kontakta oss på speechlive@dikteringsbutiken.se för mer information.

2023-09-19
Leitz Ergo Cosy justerbart laptopstativ

Är du i behov av ett smart och ergonomiskt sätt att förbättra din arbetsmiljö? Kolla in det justerbara laptopstativet från Leitz Ergo-sortimentet!

Detta laptopstativ är utformat för att höja och sänka din laptop till den perfekta ergonomiska höjden, vilket hjälper dig att undvika obehagliga arbetspositioner och förbättra din arbetsdag. Du kan enkelt justera både höjd och vinkel på din laptopskärm och tilta den horisontellt om det behövs.

Stativet är utrustat med en integrerad krok som säkerställer ett stabilt grepp på din laptop. Kroken kan enkelt vikas undan när den inte används eller när du vill förvara stativet. Gummifötterna på stativet förhindrar att det glider på skrivbordet, vilket ger extra stabilitet och säkerhet.

När du inte använder stativet kan du enkelt fälla ihop det för smidig förvaring, och det kräver ingen montering. Stativet främjar även luftflödet runt din laptop, vilket hjälper till att hålla batteriet och andra komponenter svala.

Det är lämpligt för bärbara datorer från 13" till 15". Observera att det rekommenderas att använda stativet tillsammans med ett externt tangentbord och en extern mus för den bästa arbetsupplevelsen. Dessa tillbehör säljs separat.

Ge din arbetsplats en uppgradering med Leitz Ergo laptopstativ och upplev fördelarna med en bekvämare och mer ergonomisk arbetsmiljö.


Mer information om produkten finns på Dikteringsbutiken.

2023-09-14
Philips VoiceTracer DVT1600 - mer än bara en penna!

Gör ditt liv enklare. Fånga varje ögonblick. Skriv mindre, lyssna mer.

Diskret inspelning: Perfekt för möten, intervjuer eller bara för att anteckna dina tankar.

Klar ljudkvalitet: Tack vare dess 360° mikrofon, missa aldrig ett ord!

Lätt att använda: Starta inspelningen med ett enda knapptryck.

Lagra mer: 32 GB minne för alla dina viktiga samtal.

Bär med dig överallt: Diskret och ergonomisk design, perfekt för att ta med.

Dessutom, med Semblys AI tal-till-text programvara, omvandlar du dina inspelningar till text snabbt och enkelt. Dela sedan med kollegor, familj eller vänner med bara ett klick!

Mer information finns på www.dikteringsbutiken.se/philips-voicetracer-dvt1600-inspelningspenna


2023-08-22
Unisynk kablar och dockningshubbar

Är du trött på att ha för få portar på din laptop, tablet eller smartphone? Vill du kunna ladda dina enheter snabbt och säkert med snygga och kraftfulla laddare? Behöver du robusta och snabba kablar för att överföra data och media? Då har vi lösningen för dig!

Unisynk är ett svenskt företag som erbjuder mobil- och datortillbehör som är designade för att fungera med alla dina enheter. Unisynk har ett brett sortiment av produkter i kategorier som USB-C hubbar, laddare, kablar, adaptrar, bilhållare och ljud. Oavsett om du behöver maximera potentialen av din enhet med en dockningshub, diversifiera din enhet med en kompakt och högpresterande adapter, eller njuta av din favoritmusik eller hantera samtal med högkvalitativt ljud, så har Unisynk något för dig.

Unisynk har också ett starkt fokus på hållbarhet och kvalitet. Genom att skapa produkter som faktiskt håller länge kan de minska e-avfall och tid som slösas bort för dig. Det gör att du kan spendera mer tid på att göra det du älskar.

Unisynk är det perfekta valet för dig som vill förenkla din vardag genom mobil- och datortillbehör som alltid fungerar och aldrig är i vägen. 

Mer information om Unisynk hittar du på www.dikteringsbutiken.se/unisynk.

2023-08-08
Inbyteskampanj på Philips hårdvara

Nu är det perfekta tillfället att uppgradera dina diktafoner med produkter från Philips.
Philips SpeechMike Premium och Philips Digital Pocket Memo är perfekt integrerade för såväl ljudfilsdiktering som taligenkänning. De fungerar även utmärkt med 100% webbaserade applikationer (t.ex. Philips SpeechLive) och ger dig den frihet du behöver för att jobba var som helst, när som helst.

För att undvika driftstopp och felsökning är det viktigt att hålla din systemmiljö uppdaterad med enheter som officiellt stöds av tillverkaren. Som marknadsledare inom dikteringslösningar är Philips det självklara valet när det gäller pålitliga och kompatibla enheter.

Fram till den 30 juni 2023 kan du köpa nya enheter från Philips SpeechMike Premium-serien och Philips Digital Pocket Memo-serien till riktigt förmånliga priser genom att byta in din gamla enhet från Philips eller en annan tillverkare.

Vid köp av Philips SpeechMike Premium är rabatten 400 kronor och vid köp av Philips Digital Pocket Memo är rabatten 500 kronor. Priserna är inklusive moms och gäller endast på våra ordinarie priser. Rabatten gäller ej paket där transkriberingsutrustning ingår. Inbytesenheterna måste sändas till oss för att rabatten ska kunna nyttjas. 

2023-04-28
Ergonomi - fotpallar från Wedo

Fotpallar är viktiga för ergonomin eftersom de kan hjälpa till att minska belastningen på benen, fötterna och ryggen när man sitter ned under längre perioder. En fotpall kan också förbättra blodcirkulationen och hjälpa till att lindra trötthet i benen.


Dikteringsbutiken erbjuder ett antal olika fotpallar som kan hjälpa dig att förbättra din ergonomi och din arbetsmiljö:

Wedo Fotpall Relax med plats för transkriberingspedal är en ergonomisk fotpall med en plattform som rymmer en transkriberingspedal. Denna fotpall har en stabil och justerbar konstruktion som gör det möjligt att ställa in höjden efter dina behov.

Wedo Trittboy fotstöd är en kompakt fotpall med en praktisk design som gör att den enkelt kan förvaras under skrivbordet när den inte används. Denna fotpall är tillverkad av förnicklat stålrör och har en räfflad fotplatta i slitstark plast som ger bra grepp och stabilitet.

Wedo Ergo Swing fotstöd är en dynamisk fotpall som kan hjälpa till att öka rörelsefriheten och minska trötthet i benen och ryggen. Denna fotpall har en unik design som gör att den kan svänga och röra sig med dina fötter, vilket förbättrar blodcirkulationen och minskar belastningen på benen.

Mer information om dessa fotpallar / fotstöd finns här.

2023-04-26
Varför är SaaS bra för diktering?

SaaS är en modell där tredjepartsleverantörer utvecklar mjukvaror och applikationer och gör dem tillgängliga på prenumerationsbasis för kunder via molnet. Detta gör det möjligt för företag att få tillgång till mjukvaran 24/7 från vilken plats som helst med en internetanslutning och webbläsare.

SaaS har snabbt blivit en vanligt använd metod för att leverera många affärsapplikationer, inklusive kontorsproduktivitetsmjukvaror, löne- och redovisningsprogram och kundrelationshanteringsmjukvaror. Alltmer ser vi också att det blir det föredragna alternativet för de organisationer som vill introducera diktering mjukvara. Låt oss ta en titt på varför detta är fallet.


Förkortad implementationstid

SaaS-applikationer är redan installerade och konfigurerade i molnet, till skillnad från lokala lösningar som kan ta tid, mänskliga resurser och pengar att sätta upp. Detta innebär att användare kan komma igång direkt efter att ha registrerat sig för en prenumeration och antingen laddat ner en webbläsartillägg eller applikationen till sin dator. Eftersom mjukvaran tenderar att vara mer strömlinjeformad, gör det att installationen blir snabbare och enklare och användarna kan börja dra nytta av digital diktering snabbare.


Automatiska uppgraderingar

Eftersom allt är hostat i molnet, är SaaS-leverantören ansvarig för automatisk distribution av uppdateringar. Detta innebär att uppgraderingar är enkla och rullas ut till alla användare samtidigt, samtidigt som det minskar arbetsbördan på intern IT-personal. Jämför detta med att uppgraderingar av lokala lösningar ofta vara kostsamma och tidskrävande, med IT-team som har ansvar för planering, distribution och validering av uppgraderingar.


Skalbarhet

SaaS-lösningar kan enkelt skalas uppåt som svar på växande affärsbehov eller när fler användare behöver få tillgång till tjänsten genom att lägga till programvara, bearbetning, bandbredd eller andra tjänster. Kostnaden för att göra detta omfattar endast de funktioner som läggs till, inte programvaran eller hårdvaran som behövs för att underlätta tillväxten.


Tillgänglighet

Eftersom SaaS-lösningar är hostade i molnet, kan användare komma åt dem på mobiltelefoner, surfplattor och stationära datorer, och göra det med relativ lätthet oavsett plats. Detta är särskilt viktigt med tanke på den ökande andelen av fjärr- och hybridarbete hos många yrkesverksamma och den viktiga rollen som dikteringsprogram har för att underlätta.


Bättre samarbete

Ökad tillgänglighet, som beskrivs ovan, kan också förbättra samarbetet eftersom användare kan använda SaaS-programvara för att enklare få åtkomst till och dela information, brainstorma idéer och granska framsteg i realtid.

Molnbaserad diktering erbjuder ett antal betydande fördelar för yrkesverksamma som arbetar på distans, särskilt när det gäller samarbete. Det kan möjliggöra delning av dokument med andra personer för uppdatering eller redigering, medan arbetsversionerna av dokumenten kan nås av den ursprungliga författaren och andra personer på språng för att möjliggöra omedelbar uppdatering och redigering.


Enklare integration

SaaS-program kan integreras med andra plattformar och system med hjälp av en öppen och dokumenterad API-struktur som gör det enkelt att länka lösningar. Alternativt erbjuder många leverantörer "skräddarsydda" integrationer med de lösningar som deras kunder mest frekvent vill eller behöver arbeta med.

På dikteringsprogramfronten är ett vanlig krav att integrera med arbetsflödesprogram för att automatisera hela dokumentproduktionscykeln, från den initiala röstinspelningen ända fram till slutgiltigt godkännande av dokumentet. Dikteringsprogram krävs också ofta för att integrera effektivt med andra viktiga affärsapplikationer.


Fördelar med IT-personal

Med hårdvaran eliminerad och tredjepartsleverantörerna som ansvarar för utveckling, underhåll, hosting och uppdatering av programvara samt säkerhet och katastrofåterställning, innebär resultatet att onsite IT-team är fria att fokusera på andra mer strategiska uppgifter, eller det kan vara så att färre IT-anställda behövs.

Intressant nog fann en Mint Jutras Enterprise Solution Study att endast 31% av företagen som hade övergått till SaaS faktiskt hade minskat antalet anställda i sin IT-funktion. Majoriteten (69%) hade omplacerat personal strategiskt, vilket ger mer möjlighet för dessa anställda att lägga till ett större värde.


Automatisk data-backup

En SaaS-leverantör kommer vanligtvis att hantera alla backup- och datasäkerhetsprocesser. Den faktiska servicenivån kan variera från enkel datalagring till en fullständig failover som överför alla funktioner till återhämtningsprogrammet tills nödvändiga reparationer är gjorda. Detta kan spela en viktig roll för affärskontinuitet, där målet är att möjliggöra för din organisation att snabbt återhämta sig från betydande teknikrelaterade problem med minimal störning och återgå till "business as usual" så snabbt som möjligt.


Förbättrad datasäkerhet

Eftersom deras affär är teknologi, fokuserar molnleverantörer vanligtvis mer på säkerhets- och styrningsfrågor än organisationer i andra sektorer. De har system på plats som snabbare upptäcker potentiella intrång och som snabbt kan begränsa omfattningen av en inkommande attack. Detta har resulterat i större förtroende bland användare av digital diktering för förmågan hos molnbaserade leverantörer att erbjuda höga nivåer av säkerhet som är kapabla att skydda känsliga klientdata från dataintrång eller andra cyberhot.


Kostnadsbesparingar

Sist men absolut inte minst finns det ekonomiska fördelar - både när det gäller kostnadsbesparingar och budgetförutsägbarhet. På kostnadsbesparingssidan är SaaS prenumerationsbaserat och har inga förskottsbetalda licensavgifter, vilket resulterar i lägre initiala kostnader. Dessutom hanterar SaaS-leverantören den IT-infrastruktur som kör programvaran, vilket minskar kostnaderna för hårdvara och programvaruinköp. Dessutom kan alla krav på tillväxt när det gäller antalet användare som stöds etc. enkelt hanteras genom att helt enkelt öka efterfrågan på tjänster i SaaS-miljön, istället för att behöva förlänga eller köpa en ny programvarulicens.

Vad gäller förutsägbarhet är den enkla prenumerationsavgiften en driftskostnad (OpEx) som vanligtvis inkluderar alla uppdateringar och uppgraderingar, vilket således hjälper från ett budgetperspektiv att hålla finansiella prognoser stabila och förutsägbara.

Översättning från Philips blogg, som finns här.

Mer information om Philips SaaS-lösning för diktering, Philips SpeechLive, hittar du på Dikteringsbutiken. Du kan prova det utan kostnad under 14 dagar.

2023-04-19
Nya Jabra Evolve2 65 Flex headset

Jabra Evolve2 65 Flex är en högpresterande headset som tar arbetsupplevelsen till nästa nivå. Med enastående ljudkvalitet och högsta komfort är detta headsetet ett perfekt val för både hemmakontor och arbetsplatser.

Det är utrustat med Bluetooth 5.0-teknologi och en räckvidd på upp till 30 meter, vilket ger dig en trådlös frihet att röra dig runt i rummet utan att behöva oroa dig för försämrad ljudkvalitet. Active Noise Cancellation-teknologi minskar bakgrundsljud och störningar, så att du kan fokusera på dina arbetsuppgifter och öka produktiviteten.

Den digitala signalbehandlingen och det avancerade mikrofonsystemet med brusreducering garanterar kristallklara samtal, vilket förbättrar din kommunikation med kunder och kollegor. Med en ergonomisk och bekväm design kan du använda detta headset under långa perioder utan att uppleva några obehag.

Jabra Evolve2 65 Flex är också enkelt att använda med intuitiva kontroller och enkel anslutning till dina enheter. Det är också kompatibelt med de flesta program och system som används på arbetsplatsen, vilket gör det till en idealisk följeslagare för alla dina arbetsbehov.

Sammanfattningsvis är Jabra Evolve2 65 Flex det ultimata valet för alla som söker ett högpresterande headset som förbättrar deras arbetsupplevelse. Med enastående ljudkvalitet, högsta komfort och användarvänliga funktioner är det det perfekta valet för alla som söker en produktiv och störningsfri arbetsdag.

Ytterligare information om Jabra Evolve2 65 Flex finns på Dikteringsbutiken.

2023-04-17
Diktering i en hybrid arbetsmiljö

De senaste åren har inneburit att vi har hittat nya sätt att arbeta effektivt när vi arbetar hemifrån eller utanför det traditionella kontoret.

Detta hybrida arbetssätt har också främjat utvecklingen av dikterings- och talteknologilösningar, med egenskaper som molnlagring, mobilitet samt en flexibilitet när det bl.a. gäller val av dikteringsenhet. Detta medför ett säkert och effektivt samarbete mellan team – oavsett var de befinner sig.

Med tanke på dagens verklighet är en hybrid arbetsmiljö en trend som är här för att stanna och företag bör kunna erbjuda de anställda plattformar och verktyg som gör att de kan förbli skickliga i det de gör.

Philips har tagit fram en e-bok som beskriver hur professionella verktyg och lösningar för diktering och talteknologi, kan få varje teammedlem att arbeta effektivt samtidigt som säkerhetsstandarderna upprätthålls.

E-boken hämtar du kostnadsfritt direkt från Philips hemsida.


2023-03-09
Jabra Evolve2 Buds

Professionell samtalskvalitet på språng och kan stoppas i fickan? Jodå. Det går. Utöka ditt sortiment med ett par certifierade äkta trådlösa öronsnäckor som har utvecklats särskilt för hybridarbete.

Jabra Evolve2 Buds är perfekta för hybridarbetare som ofta är på språng. De ger den otroliga samtalskvalitet som behövs för att låta professionell oavsett miljön och en stil som går att stoppa i fickan. De förblir sömlöst ansluta till både den bärbara datorn och mobiltelefonen via Advanced Bluetooth Multipoint, och den Microsoft Teams-certifierade varianten ansluts till möten på nolltid med ett tryck.

Hela vårt Jabra Evolve2 Buds-sortiment finner du på Dikteringsbutiken

2023-02-23
Philips SpeechLive - nu även för Apple Watch

Nu finns Philips SpeechLive även som app till Apple Watch. Mycket praktiskt om du t.ex. är på språng och behöver diktera ett kortare diktat.

Appen till din Apple Watch blir tillgänglig om du använder version 1.14.0 av SpeechLive-appen till din iPhone.

2023-02-07
Jabra Biz 1100 headset till skolor

Jabra Biz 1100 finns nu i en förpackning av 10 st headsets, endast för skolor och till ett mycket förmånligt pris.

Headsetet och den här paketeteringen erbjuder bl.a:
- 2 års utbytesgaranti.
- Skyddande fodral.
- Peakstopp-teknologin som blockerar skadande ljud från att nå elevens öron.
- Mikrofon som tar bort störande omgivningsljud.
- USB-A anslutning.

För mer information om headsetet, besök www.dikteringsbutiken.se/jabra-biz-1100-edu-usb-a-stereo-headset-skola-10-pack.

2023-01-27
Den kraftfulla rösten

Rösten kan användas till så mycket mer än att kommunicera med människor; det är ett kraftfullt vardagsverktyg när det används på ett klokt sätt kombinerat med rätt lösningar - och kan spara tid för alla som använder det.

När det gäller jurister, är det av yttersta vikt att enkelt kunna notera den tid som spenderas i förhandlingar, med klienter, i domstol samt att optimera viktiga uppgifter under en arbetsdag. Det är här det finns möjlighet att utnyttja kraften i din röst med såväl traditionell diktering som taligenkänning för att nå önskat resultat.

Philips dokument som beskriver hur jurister kan dra fördel av talteknologi hittar du här, men det finns många fler branscher som också kan göra stora effektivitetsvinster - kontakta oss gärna för en vidare diskussion!

2023-01-17
Jabra PanaCast 50 - möten i toppklass

Kombinationen av Jabras världsledande ljudkvalitet och ett 180 graders synfält gör denna möteskamera till något extra.

Alla deltagare kan kommunicera smidigt med varandra och detta tack vare bl.a. åtta mikrofoner och tre stycken 13-megapixelkameror. 

För ytterligare information, ta kontakt med oss eller besök www.dikteringsbutiken.se/jabra-panacast-50-svart-videobar.2023-01-12
God Jul och Gott Nytt År

Vi tackar alla våra kunder, leverantörer och samarbetspartners för det gångna året och önskar en God Jul och Gott Nytt År!

I stället för julklappar har vi valt att ge ett bidrag till Cancerfonden.

2022-12-20
Taligenkänning förenklar arbetet

I vår strävan att med hjälp av taligenkänning göra det dagliga arbetet enklare för våra kunder, har vi ett antal olika lösningar som vi kan erbjuda. 

En av lösningarna är Philips SpeechLive skrivbordsapp. Med den kan man diktera direkt in i flertalet Windows-program och den har stöd för flera funktioner i Philips SpeechLive.

Vill du testa? Kontakta oss så ordnar vi en kostnadsfri utvärderingsperiod för dig. Om du vill läsa lite mer, så finns ytterligare information om taligenkänningen i Philips SpeechLive här.

2022-12-16
Ny modell av Mousetrapper - Delta

Mousetrapper Delta ger en helt ny dimension till Mousetrappers breda sortiment av centrerade ergonomiska muslösningar. Dess breda, unika Control Bar i kolfiber har en mjuk struktur som hjälper dig att arbeta exakt och effektivt.

Längden är anpassad för att göra Control Bar lättillgänglig när du använder hela tangentbordet, oavsett dess storlek. Upplösningen på 4000 dpi gör det enkelt att rulla, klicka och zooma och ger dig en enastående precis känsla när du arbetar.

De sex programmerbara knapparna ger dig frihet att skapa kreativa och smarta genvägar som gör arbetet enklare. Det är lätt att ändra knapparnas funktioner via programvaran MT Keys.

Utöver detta så har Mousetrapper Delta även en USB-hub för att ladda och ansluta andra enheter.

De nya modellerna finns tillgängliga på Dikteringsbutiken.

2022-12-13
Ny version av Philips SpeechExec

Philips populära dikterings- och transkriberingsprogramvaror - SpeechExec Pro Dictate och SpeechExec Pro Transcribe finns nu i nya versioner - version 11.8.

Programvaran ska informera om den nya versionen och där göra det möjligt att ladda ner den. Om inte, ta kontakt med oss så hjälper vi gärna till.

Nyheter i den nya versionen är bl.a:
Förbättrad guide vid anslutning mot Philips SpeechLive.
Uppdatering av intern databas.
Övriga förbättringar samt buggfixar.

Om du inte redan använder SpeechExec-programvarorna - kontakta gärna oss så ordnar vi med en kostnadsfri utvärderingsversion åt dig.

2022-12-07
R-Go HE Break - mus som påminner om pauser
R-Go HE Break Mouse är en ergonomisk vertikal mus som hjälper dig att komma ihåg när det är dags att ta en paus. Den har ett vertikalt läge vilket gör att du kan flytta musen automatiskt med underarmen istället för bara handen, vilket förhindrar olika typer av belastningsskador. Musen har en rund form, så att din hand och handled är i en naturlig, avslappnad position. Musen ligger bekvämt i handen och stödjer alla fingrar och finns i versioner för såväl höger- som vänsterhänta. 

LED-signalerna i musen indikerar hur hälsosamt du arbetar och när det är dags att ta en paus. Dessa vitala pauser hjälper till att förebygga trötthet, stress av muskler och senor samt stimulerar kroppens cirkulation och håller dig i form under hela din arbetsdag. När musen används så ändras färgen - grönt ljus betyder att du arbetar hälsosamt, orange betyder att det är dags att ta en paus ochrött ljus betyder att du har jobbat för länge. Detta gör det enkelt för dig att avgöra när det är dags att ta en paus.

Mer information finner du här.
2022-12-02
Ny app till Philips VoiceTracer

Styr din Philips VoiceTracer diktafon med din smartphone, även på avstånd. Appen gör det mycket enklare och bekvämare att spela in föreläsningar, möten eller musik. Du kan placera din diktafon framtill i rummet nära ljudkällan, sätta dig längst bak i rummet och fortfarande kontrollera och justera inspelningen bekvämt och utan att störa andra. Du kan pausa och starta om inspelningen när det behövs och markera viktiga avsnitt i inspelningen.

Överför dina inspelningar direkt från din Philips VoiceTracer diktafon till din smartphone via Wi-Fi för uppspelning och dela dem direkt med vänner och familj direkt från appen.

I de senaste versionerna av appen så finns stöd för iOS 16 respektive Android 13. Mer information och nedladdning av apparna hittar du i App Store respektive Google Play.

Mer information om de VoiceTracer-diktafoner som har stöd för appen finns här:
- Philips VoiceTracer DVT4110
- Philips VoiceTracer DVT6110
- Philips VoiceTracer DVT7110
- Philips VoiceTracer DVT8110

2022-11-29
Ergonomi till hemmakontoret

Hemmakontoret har blivit en permanent lösning för många och det är därför nu viktigare än någonsin att prioritera bra, ergonomiska arbetsredskap som skapar en perfekt balans mellan arbete och privatliv. Leitz Ergo Cosy produkter hjälper till att säkerställa just det: 

- För en bra hållning bör bildskärmen placeras i ögonhöjd så att huvudet hålls rakt mot skärmen. Ett laptopställ hjälper till med just det, eftersom den bärbara skärmen kommer högre upp. 

- Undvik spänningar i kroppen genom att hålla armarna lite över 90 grader i förhållande till bordet - man kan t ex skaffa en sittdyna till stolen eller ersätta stolen med en balansboll eller balansstol.

- Låt händerna vila avslappnat på ett handledsstöd så att de inte ansträngs i onödan när man använder tangentbordet och musen.

Produkterna i Leitz Ergo Cosy-serien hittar du hos oss på Dikteringsbutiken.


2022-11-25
Testa SpeechLive taligenkänning

Nu kan du som använder Philips SpeechLive men ännu inte taligenkänningsfunktionen, testa den kostnadsfritt. 

På samtliga befintliga SpeechLive-konton som inte använder taligenkänning, har Philips nu aktiverat 200 st kostnadsfria taligenkänningsminuter.

Fördelarna med att använda taligenkänning tillsammans med SpeechLive är flera, däribland:
- Använd taligenkänning direkt på din smartphone i SpeechLive-appen.
- Diktera mail och korrespondens direkt i andra program med SpeechLive Desktop App.
- Diktera din text i SpeechLive-arbetsflödet via webläsaren och få ditt diktat omvandlat till text samtidigt som ljudfilen med ditt diktat sparas.
- Skicka diktatet som en ljudfil direkt efter inspelningen.

Läs mer om SpeechLive taligenkänningspaket eller kontakta oss för mer information.

2022-11-15
WorldPenScan Go översättningspenna

Översättningspennan WorldPenScan Go ger dig översättning direkt i pennans display men kan också kopplas direkt till en smartphone, läsplatta eller dator.

Den har en inbyggd talsyntesfunktion vilket gör att du kan få de inscannade texterna (eller texterna som översätts) upplästa - vilket är ett ypperligt hjälpmedel för t.ex. de med läs- och skrivsvårigheter.

Mer information finns på www.dikteringsbutiken.se/worldpenscan-go-oversattningspenna.


2022-11-03
Kampanjpris på Philips VoiceTracer DVT1150

Nu har vi kampanjpris på Philips VoiceTracer DVT1150 (ord pris 549 kr, nu 449 kr).

Detta är den perfekta diktafonen för att spela in anteckningar, idéer och tankar när du är på språng. Tack vare möjligheten att ansluta diktafonen till datorn kan du enkelt distribuera dina ljudfiler.

Mer information om diktafonen finner du på www.dikteringsbutiken.se/philips-voicetracer-dvt1150-diktafon och kampanjen gäller så länge lagret räcker, dock längst t.o.m. 2022-12-31.


2022-10-28
Nya produkter från Contour Design

Jämfört med tidigare RollerMouse-produkter från Contour Design har RollerMouse Pro en lättare, öppen design samtidigt som de välkända funktionerna behålls. Med RollerMouse Pro kan du styla musen efter dina personliga preferenser med de nya handledsstödsalternativen.

SliderMouse Pro är en revolutionerande datormus som garanterat kommer att förändra ditt sätt att använda datorn. Den breda sliderbaren har ett bekvämt grepp som gör den enkel och bekväm att använda, de avancerade sensorerna och de anpassningsbara knapparna optimerar prestandan.

Samtliga produkter från Contour Design hittar du på www.dikteringsbutiken.se/contour-design.
2022-10-26
Philips SpeechLive - nu med bättre taligenkänning

Philips har nu uppgraderat sin taligenkänningsfunktion i dikteringstjänsten Philips SpeechLive, med en betydande förbättring i taligenkänningskvalitén som följd.

Utöver det, så är priset kraftigt prissänkt för taligenkänningskomponenten (t.o.m. 2022-12-31). Ordinarie pris: 3849 kr / år, nu 2100 kr / år.

För mer information om taligenkänningen i Philips SpeechLive, besök https://www.dikteringsbutiken.se/philips-speechlive-taligenkanningspaket-12-man eller kontakta oss. Du vet väl förresten om att du kan testa Philips SpeechLive i 14 dagar helt kostnadsfritt utan några som helst förpliktelser?2022-10-21
8 knappar för ett bättre arbetsflöde

Mousetrapper Prime är en ergonomisk muslösning som hjälper dig arbeta centrerat och undvika smärta i nacke, axel och arm. Du arbetar enkelt trådlöst via Bluetooth - föredrar du att använda en USB-kabel för anslutning kan du givetvis göra det. Anpassa de 8 programmerbara knapparna till vad som passar dig, så att ditt arbete blir mer effektivt. Handlovsstödet kan bytas och är även desinficerbart, perfekt om den används av fler.   

För mer information om Mousetrapper Prime, vänligen besök https://www.dikteringsbutiken.se/mousetrapper-prime-bt eller kontakta oss.


2022-10-19
Philips SpeechMike 25 år

Philips mikrofon, SpeechMike, fyller i år 25 år.

Den är mycket populär, inte minst för diktering inom hälso- och sjukvården där den är den mest valda mikrofonen för såväl digital ljudfilsdiktering som taligenkänning.

Mikrofonen finns i ett flertal olika modeller (såväl trådbundna som trådlösa) och samtliga modeller finns på www.dikteringsbutiken.se/speechmike.

2022-10-14
Steppie balansplatta för bättre ergonomi

Steppie hjälper dig att bli mer fysiskt aktiv och mer hälsosam på kontoret.

Du kan stå bekvämt och mycket längre med en Steppie på grund av att kroppen hela tiden har en viss dynamisk rörelse, istället för att stå helt still. Kroppen mår bättre av en dynamisk belastning än en statisk, och det är därför Steppie möjliggör att du kan stå så länge att det verkligen gör skillnad för din hälsa. 

Steppie ger din kropp precis den rörelse som behövs när du arbetar vid skrivbordet.

Steppie kompletterar din kropp, eftersom den hjälper dig att stå bekvämt under längre perioder. Forskare är överens om att stillasittande är skadligt för din hälsa. Stå upp och jobba! Du kommer att avsevärt minska konsekvenserna av skador från stillasittande arbete.

Risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar minskar avsevärt när du står på jobbet. Din blodcirkulation ökar i hela kroppen och skickar mer energi till din hjärna.

Steppie tränar dina rygg-, ben- och bålmuskler medan du arbetar. Mer rörelse hjälper till att förebygga artros och minskar smärta och spänningar i muskler och leder.

Välkommen att ta kontakt med oss för mer information om Steppie, eller gå till www.dikteringsbutiken.se/steppie.


2022-10-12
SpeechLive får stöd för Single-Sign-On

Nu har Philips SpeechLive stöd för Single-Sign-On funktionalitet, vilket gör det möjligt för SpeechLive-användare att logga in i SpeechLive med sitt Microsoft-konto.

Single-Sign-On har bl.a. följande fördelar:
- Enkelt att logga in på flera program och molnapplikationer med samma inloggningsuppgifter.
- Om man har automatisk inloggning så kan man börja arbeta direkt.
- Användare som behöver separata lösenord för varje applikation har en tendens att använda liknande och lätta lösenord. Ett enda kraftfullt lösenord som hanteras för alla applikationer ökar säkerheten.
- Behovet av lösenordsåterställning minskar när det bara finns ett lösenord att komma ihåg.

Välkommen att ta kontakt med oss för mer information om SpeechLive Single-Sign-On och givetvis även om ni har generella frågor angående SpeechLive.

2022-10-07
Konftels nya takmonteringskit

Genom att koppla loss ljudet från möbleringen så öppnas helt nya möjligheter för att skapa flexibla arbetsplatser.

Konftels takmonteringskit gör det enkelt att få till en snygg installation av konferenstelefonen i taket eller på väggen. Detta är perfekt för större rum där möjligheten finns att koppla flera Konftel 800 i en daisy chain för samtal eller videokonferensljud.

Utöver det så finns det till Konftel 800 nu möjlighet, tack vare funktionen Lecture Mode, att koppla till ett trådlöst Jabra headset (Jabra Engage 65). Detta ger användaren större frihet - inte minst i samband med undervisning och utbildning.

För mer information, besök www.dikteringsbutiken.se/konftel-takmonteringskit.

2022-10-06
SpeechLive fungerar nu med Microsoft Edge

Nu har Philips SpeechLive, Philips molnbaserade dikteringslösning, även support för webläsaren Microsoft Edge i Windows.

Sedan tidigare har SpeechLive även support för den senaste versionen av webläsaren Google Chrome (gäller såväl Windows som Mac).

2022-09-29
Fri uppdatering av programvara

Konftels högtalartelefon Konftel 800 har utökats med flera nya funktioner, däribland:
- Föreläsningsläge med USB-headset
- Ljudinställning om högtalartelefonen är monterad i taket
- Förbättrad duplex
- Initial volymbegränsning för nya samtal
- Samtalsloggen kan nu tillåtas att inaktiveras via en konfigurationsfil
- Stöd för nycklar och certifikat (PKCS12-formatet)

Uppdateringen är kostnadsfri och du hittar mer information på Konftels hemsida.

2022-09-27
Ny firmware 3.76 till SpeechMike

Denna version har utvecklats med anledning av att:
• I vissa miljöer accepteras inte standardsamplingsfrekvensen på 22050 Hz för SpeechMike och måste ändras till en samplingsfrekvens på 44100 Hz.
• Från och med v4.6 av programvaran Philips SpeechControl (PDCC) så inkluderas en samplingsfrekvensomkopplare för att kunna ändra samplingsfrekvensen.
• Den här firmwareversionen stöder nu den nya SpeechControl 4.6-mjukvaran och gör det möjligt att byta samplingsfrekvens även under RECORD- eller PLAY-läge.

Kan användas till:
• Philips SpeechMike 3 (LFH3200/01)
• Philips SpeechMike Premium (LFH35xx/LFH36xx series)
• Philips SpeechMike Premium Touch (SMP37xx/SMP38xx series)

Värt att notera:
En liknande ändring av firmware krävs inte för SpeechMike Premium Air (SMP4000-serien) och SpeechOne (PSM6000-serien), eftersom de redan arbetar med en samplingshastighet på 44100 Hz.


Denna firmware kan hämtas direkt från Philips hemsida.


2022-09-22
Utökad funktionalitet i Philips SpeechLive web-applikation

Att arbeta ”hands-free” är nu ännu enklare än tidigare i web-applikationen av Philips SpeechLive.

Det går nu att använda Philips dikteringsmikrofoner som t.ex. SpeechMike och headsetet SpeechOne för att t.ex. starta och stoppa en diktering och givetvis även spola fram och tillbaks i diktatet. För sekreteraren så erbjuds nu ett utökat stöd med Philips fotpedaler.
För att detta ska fungera så krävs programvaran Philips Device Connector som är kostnadsfri för SpeechLive-användare.

För mer information, klicka här för att komma till SpeechLive-manualen eller ta kontakt med oss så hjälper vi er vidare!

2022-06-16
Jabra PanaCast 20 - kamera för videokonferenser

Videokonferenser är viktigare än någonsin när vi kämpar med att jobba flexibelt, försöka hålla kontakten och vara produktiva. Det är dags att uppleva nästa generations intelligenta, säkra och portabla videosamarbeten med Jabra PanaCast 20. PanaCast 20 är en personlig kamera som vet exakt vad du behöver, när du behöver det, som du enkelt placerar på din skärm. Den inbyggda avancerade AI-tekniken ger dig tillgång till intelligenta funktioner som lyfter din videoupplevelse till en helt ny nivå.

PanaCast 20 använder avancerade processorer, kraftfull inbyggd AI-teknik och en 13-megapixelkamera för att leverera en imponerande, kristallklar och praktiskt taget latensfri 4K Ultra-HD-bild i realtid. Det hjälper dig att göra den där viktiga presentationen utan att behöva oroa dig över bildkvaliteten. Ge dina personliga videokonferenser ett rejält lyft.

Ytterligare information finns hos oss på Dikteringsbutiken

2022-06-14
Hur använder man taligenkänning med Philips SpeechLive?

Philips SpeechLive är en molnbaserad dikteringslösning som kan användas med såväl sekreterare som taligenkänning.

Taligenkänningsfunktionen kan användas på tre olika sätt:
- Diktera direkt in i önskad applikation i Windows med Philips SpeechLive Desktop App.
- Diktera i en smartphone med Philips SpeechLive app (finns för såväl iOS som Android).
- Diktera i webläsaren på en dator.

I den här filmen visas väldigt informativt hur detta fungerar.


Vill du prova själv? Välkommen att ta kontakt med oss för en 14 dagars kostnadsfri utvärderingsperiod.


2022-05-31
Arbeta ergonomiskt med produkter från Contour Design

För att kunna arbeta effektivt och bekvämt länge framför datorn så är bra ergonomisk utrustning mycket viktigt.

Som partner till Contour Design är vi glada att kunna erbjuda deras populära produkter, däribland de olika modellerna av RollerMouse men inte heller att förglömma Unimouse som är den mest justerbara vertikala enhandsmusen på marknaden.

2022-05-24
Ny firmware till Philips Digital Pocket Memo

Philips har lanserat en ny firmware till deras diktafoner i DPM-serien.

Den senaste versionen är 2.22 och innehåller följande nyhet:

- Åtgärd av problem när man ska kontrollera programvaran SpeechExec med en PocketMemo-diktafon. Inspelaren i SpeechExec Pro / SpeechExec Enterprise reagerade inte på diktafonens knappar om knappen "Instr." hade tryckts på tidigare.


Denna firmware gäller alla modeller i följande serier; DPM8000, DPM7000 samt DPM6000 och kan hämtas från Philips hemsida.

2022-05-12
Ny version av programvaran Philips SpeechExec

Philips populära dikterings- och transkriberingsprogramvaror - SpeechExec Pro Dictate och SpeechExec Pro Transcribe finns nu i nya versioner - version 11.7.

Programvaran ska informera om den nya versionen och där göra det möjligt att ladda ner den. Om inte, ta kontakt med oss så hjälper vi till.

Nyheter i den nya versionen är bl.a:
Datumet som anger när dikteringsfilen är skapad ändras inte till det datum när sekreteraren transkriberar det.
Det är möjligt att ta bort diktat i SpeechLive-kön som har misslyckats pga felmeddelandet "FileNotFoundException".
Generella buggfixar avseende mailfunktionen SMTP/POP3.

2022-04-25
Ny SpeechMike firmware 3.75

Philips har nu en ny firmware (ver 3.75) till modellerna:
- SpeechMike 3 LFH3200/01
- SpeechMike Premium LFH35xx/LFH36xx
- SpeechMike Premium Touch SMP37xx/SMP38xx

Följande är nytt i denna firmware:
- Åtgärdat ett fel, där en SpeechMike (som är i keyboard mode) lämnar mikrofonen avstängd när den är inställd på standardvärden av HID-återställningsfunktionen.
- Åtgärdat ett fel, där en SpeechMike (som är i keyboard mode eller browser mode) växlar till en felaktig ljudsamplingsfrekvens om den är inställd på standardvärden av HID-återställningsfunktionen.

2022-01-19
God Jul och Gott Nytt År

Ytterligare ett år är snart till slut och vi vill tacka våra kunder, leverantörer och samarbetspartners för i år och samtidigt önska en God Jul och Gott Nytt År!

I stället för att ge kunder och personal julklappar har vi valt att återigen ge ett bidrag till Cancerfonden.

2021-12-22
Nya SpeechLive-appar för iOS (1.6.1) och Android (1.4.1)

Philips har nu lanserat nya SpeechLive-appar för såväl iOS som Android.

En mycket efterlängtad nyhet är att den som dikterar nu direkt i appen för varje diktat kan välja vem/vilka av sekreterarna som ska transkribera diktatet.

För mer information om Philips SpeechLive, besök www.dikteringsbutiken.se/philips-speechlive.


2021-12-14
Nu har vi Konftel i sortimentet

Nu börjar vi få in Konftels produkter i vårt sortiment. 

Konftel erbjuder ett stort sortiment med allt du behöver för effektiva ljud- och videomöten. Här hittar du en videokamera för enskilt bruk och riktigt avancerade lösningar för hela konferensrum.

Du hittar hela sortimentet på www.dikteringsbutiken.se/konftel.

2021-09-28
Vi önskar en trevlig sommar

Vi önskar våra kunder, leverantörer och samarbetspartners en riktigt trevlig sommar och tackar er för första halvåret av 2021.

Vi har öppet som vanligt under hela sommaren, så om du önskar beställa något eller har några frågor, är du välkommen att höra av dig.

2021-07-20
Philips SpeechLive - nu med nya taligenkänningsfunktioner

Philips SpeechLive kan nu erbjuda ett taligenkänningspaket som ger dig möjlighet att på alla dina enheter där du använder SpeechLive - att få diktatet till text med hjälp av taligenkänning. Taligenkänningen har ett vokabulär med generell terminologi och stöd för 22 st olika språk.

SpeechLive web-app
När man är inloggad på sitt SpeechLive-konto via webläsaren, så kan man välja att antingen diktera med taligenkänning i realtid (dvs så att man ser texten direkt - det blir även en ljudfil), eller så kan man diktera in på en ljudfil (alternativt ladda upp en ljudfil från en diktafon) och sedan omvandla den till text med taligenkänning.


SpeechLive mobile app iOS & Android
Med SpeechLive's app till iOS och Android, är det nu möjligt att använda taligenkänning i realtid och texten kommer direkt i appen. Det går även att diktera på en ljudfil och sedan låta SpeechLive omvandla ljudfilen till text i efterhand.


SpeechLive desktop app Windows
SpeechLive desktop app gör det möjligt att diktera i valfri programvara som har ett textfält och texten kommer direkt där markören är placerad. Detta gör det möjligt att använda taligenkänningen även utanför SpeechLive (du kan t.ex. diktera direkt i Word eller Outlook).

SpeechExec Pro
SpeechExec Pro är Philips programvara för Windows för inspelning och transkribering av ljudfiler. Inifrån denna programvara är det möjligt att omvandla en dikterad ljudfil till text med hjälp av taligenkänningen som finns i Philips SpeechLive. Observera att programvaran SpeechExec Pro kräver en separat licens.

Voice recorder app iOS & Android
Detta är Philips dikteringsapp som även har stöd för andra lösningar än SpeechLive. Med denna kan du diktera på en ljudfil och sedan få ljudfilen till text i efterhand. Om du endast använder SpeechLive och inga andra av Philips lösningar som den här appen har stöd för, så rekommenderar vi att du istället använder SpeechLive mobile app iOS & Android.


För att kunna nyttja Philips SpeechLive taligenkänningspaket så behöver du ha ett Philips SpeechLive Advanced Business Package-abonnemang.

Välkommen att ta kontakt med oss för ytterligare information och demonstration. Du kan även själv få prova allt kostnadsfritt under 14 dagar.


2021-06-13
Tre vanliga myter om Philips SpeechLive

Philips SpeechLive är Philips dikteringslösning där du har en mycket stor valfrihet; du kan diktera i din smartphone, i en diktafon, i en SpeechMike-mikrofon eller ett SpeechOne-headset.

Ibland finns det en oro och skepsis till molnet och hur säkra molnapplikationer är. Vi ska därför reda ut tre vanliga myter om Philips SpeechLive.


Myt nummer 1: "All information lagras hela tiden"
Verklighet: Philips SpeechLive lagrar personlig information för inloggnings- och faktureringsändamål och hanterar ljudfiler och textdokument.
Baserat på egna inställningar och policies som ert företag har, kan inspelningar raderas när som helst eller laddas ner automatiskt eller manuellt efter en viss tidsperiod.
Det är alltid användaren som bestämmer vad som ska lagras och vad som inte ska lagras.


Myt nummer 2: "Information lagras i olika regioner"
Verklighet: Philips arbetar med flera datacenter över hela världen för att lagra information så lokalt som möjligt och för att uppfylla olika lagar. Var informationen lagras beror på var kunden befinner sig. I USA, Kanada och Australien lagras information lokalt på Microsoft Azure-servrar. I Europa lagras kundinformation inom EU på servrar med mycket hög säkerhet hos Kapsch BusinessCom i Österrike.
I enlighet med GDPR lagras kundinformation i det område där kunden befinner sig.

Myt nummer 3: "Läckor uppstår vid dataöverföring"
Verklighet: Vid dataöverföring till och från Philips SpeechLive finns en tre-stegs krypteringsfunktion:
1. Kryptering sker vid inspelning på en professionell diktafon eller i Philips dikteringsapp.
2. Kryptering sker sedan igen när ljudfilen skickas till molnet.
3. Slutligen sker kryptering återigen då ljudfilen lagras på molnservern.
Philips är medvetna om att ingen dataöverföring är 100% säker. Men eftersom de tar säkerheten på största allvar har de alltid strävat efter att följa de högsta säkerhetsstandarderna från den dag då Philips SpeechLive först lanserades.

Källa: blog.speech.com

Vill du prova Philips SpeechLive kostnadsfritt i 30 dagar eller har du några frågor? Välkommen att ta kontakt med oss på speechlive@dikteringsbutiken.se eller telefon 0303-24 41 42 så hjälper vi dig!

2021-04-19
Ny version av SpeechCom Dictation, ver 2.0.0.17

En ny version av vårt egenutvecklade taligenkänningssystem, SpeechCom Dictation, finns nu tillgängligt för våra användare.

Nyheterna i denna version är:
• Åtgärdat problem med att interpunktioner inte fick rätt position i texten i vissa fall.
• Förbättrad funktionalitet för kommandon 'ta bort' och 'ta bort ord' vid användning i Microsoft Word och Microsoft Outlook.

Uppdateringen ska installeras automatiskt nästa gång som SpeechCom Dictation startas. Vänligen kontakta oss om så inte sker.

Funktionerna i SpeechCom Dictation utvecklas fullt ut efter våra kunders önskemål, både vad gäller vokabulär och funktionalitet. Tack vare att vi själva äger koden har vi stora möjligheter att göra mycket kundspecifika lösningar.

Vill du också rationalisera ditt arbete genom att använda taligenkänning? Välkommen att ta kontakt med oss på info@dikteringsbutiken.se eller tel 0303-24 41 42 för ytterligare information.

2021-04-05
Fri frakt och snabbare leveranser med PostNord

Vår målsättning har alltid varit att ge snabba leveranser till våra kunder.

Genom vårt nya samarbete med PostNord kan vi förbättra leveranserna ytterligare för såväl företag som privatpersoner. 

Vi erbjuder alltid fri frakt för företag (som får paketet utkört till önskad leveransadress) samt privatpersoner (som får paketet levererat till sitt närmaste PostNord-ombud). Dessutom har vi möjlighet att för en extrakostnad erbjuda hemleverans för privatpersoner.

För en del försändelser som skickas direkt från våra leverantörer så kan det i förekommande fall inträffa att leverans sker med något annat fraktbolag. Detta ska dock inte påverka snabbheten eller kvalitén på leveransen.

2021-02-15
God Jul och Gott Nytt År

Ett minst sagt annorlunda år är snart slut och vi vill ta tillfället i akt att önska våra kunder, leverantörer och samarbetspartners en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

I stället för julklappar och julkort har vi gjort som tidigare år och valt att ge ett bidrag till Cancerfonden.


Under nästa år så kommer vi att lansera ett flertal nya tjänster och produkter som är mycket efterfrågade av våra kunder, så vi ser med tillförsikt fram mot år 2021.

Om ni skulle behöva något under mellandagarna så har vi öppet som vanligt, dock med reducerad bemanning så vi ber om överseende med lite längre svarstider under denna period.


Slutligen - och det viktigaste av allt - ta hand om er, håll avstånd och var rädda om varandra, så hörs vi igen under nästa år.
2020-12-21
SpeechCom 20 år | Philips SpeechLive till halva priset

Det är nu 20 år sedan vi startade upp SpeechCom Systemutveckling AB.

Det har varit en fantastisk och lärorik resa med en mängd intressanta uppdrag och vi vill rikta ett stort tack till våra kunder, leverantörer och samarbetspartners - utan er hade detta inte varit möjligt.

För att fira detta erbjuder vi dikteringslösningen Philips SpeechLive för halva priset och dikteringsheadsetet Philips SpeechOne PSM6300 till kraftigt rabatterat pris under september månad.

Nu siktar vi vidare mot nästa 20 år!

2020-09-01
Vi önskar en trevlig sommar!

Det har varit en minst sagt annorlunda vår i år, men vi hoppas ändå att ni, våra kunder, leverantörer och samarbetspartners, kan njuta av en skön och avkopplande sommar. Vi vill givetvis också ta tillfället i akt att tacka er för första halvåret 2020.

Vi kommer att ha öppet under hela sommaren, så om du önskar beställa något eller har några frågor, är du som vanligt varmt välkommen att höra av dig!

2020-06-27
Nu lanserar vi ett nytt taligenkänningssystem

Nu har vi lanserat ett nytt taligenkänningssystem - SpeechCom Dictation.

Med systemet omvandlar du tal till text på ett smidigt sätt och texten kommer i det program där markören är placerad.

SpeechCom Dictation är en mycket anpassningsbar och flexibel plattform. Vi har själva utvecklat plattformen vilket innebär att vi kan vara mycket lyhörda för våra kunders synpunkter och önskemål.

Systemet har stöd för de senaste mikrofonerna och headseten från Philips och nu erbjuder vi 40% rabatt på hårdvaran vid köp av SpeechCom Dictation (gäller till 2020-04-30).

För mer information, besök www.speechcomdictation.se eller kontakta oss på telefon 0303-24 41 42.

Vi ser fram emot att höra från dig!

2020-03-19
Nya versioner av Philips SpeechExec Basic / Pro / Enterprise
Programvarorna SpeechExec Basic, SpeechExec Pro och SpeechExec Enterprise, är Philips programvaror för en mycket effektiv diktering- och transkriberingsprocess.

Programvarorna, som har fullt stöd för Philips fotpedaler, SpeechMike-mikrofoner, diktafoner, headsetet SpeechOne samt den Android-baserade diktafonen SpeechAir, har nu kommit i en helt ny version - version 11.5.

En av de stora nyheterna är att samtliga SpeechExec-programvaror nu säljs på prenumerationsbasis, vilket har en mängd fördelar, däribland:

Programmet är alltid uppdaterat. När du prenumererar, så kan får du alltid tillgång till de senaste uppdateringarna. Du kan enkelt aktivera "automatisk uppdatering" i programvaran och då sker uppdateringarna automatiskt.

Kompatibelt med din IT-miljö. Regelbundna SpeechExec-uppdateringar säkerställer en total kompatibilitet med de senaste Windows-uppdateringarna.

Samma version på alla SpeechExec-installationer. Genom prenumerationsmodellen av SpeechExec säkerställer du att alla datorer har samma version av SpeechExec installerat.

Använd licensen på flera datorer. Du kan nu använda SpeechExec-licensen på flera olika datorer (dock inte samtidigt), så att du enkelt kan välja att arbeta från den dator du vill för tillfället.

Ingen risk att förlora licensen. Din licens är nu sammankopplad med din e-mail adress. Detta gör det möjligt att enkelt återaktivera licensen i händelse av att datorn kraschar eller blir stulen.

Kostnadseffektiv licensform. Med en prenumeration så blir det inga överraskningar på kostnaden - alla uppdateringar och nya funktioner är inkluderade i priset.

Välkommen att kontakta oss för mer information om fördelarna med den nya licensformen och de olika versionerna.
2020-02-13
God Jul och Gott Nytt År

Vi tackar våra kunder, leverantörer och samarbetspartners för i år och önskar en God Jul och ett Gott Nytt År!

I stället för julklappar och julkort har vi gjort som tidigare år och valt att ge ett bidrag till Cancerfonden.

Vi har öppet som vanligt under mellandagarna, dock med reducerad bemanning så vi ber om överseende med lite längre svarstider under denna period.


2019-12-24
Mousetrapper med inbyggt tangentbord

Nu finns en modell av Mousetrapper med inbyggt tangentbord - Mousetrapper Alpha.

Mousetrapper Alpha är världens första centrerade ergonomiska pekdon med inbyggt tangentbord i fullstorlek. Alpha har sammanlagt 19 st programmerbara knappar, vilket gör den till den mest anpassningsbara Mousetrappern hittils.

Bland funktionerna kan nämnas:
- Ergonomiskt musalternativ med inbyggt tangentbord.
- 19 st programmerbara knappar för anpassning till eget behov.
- Batteritid vid full laddning är upp till 2 månader.
- Styrmatta med klick- och scrollfunktion.
- Slimmad ergonomisk design.
- Bluetooth 4.2.

För mer information, vänligen besök Dikteringsbutiken eller kontakta oss på telefon 0303-24 41 42.

2019-11-06
Philips Partner Award 2019

För ett par veckor sedan fick vi ta emot en utmärkelse från vår huvudpartner Philips, den här gången för bästa "Customer-centric Marketing", bl.a. för våra nylanserade webshopar www.dikteringsbutiken.se och www.dikteringsbutikken.no.

Vi tackar Philips för utmärkelsen och ett mycket bra samarbete!

2019-09-30
Philips lanserar nytt modellprogram av VoiceTracer

Philips lanserar nu en ny generation av de populära diktafonerna i VoiceTracer-serien. 

I VoiceTracer-serien så finns en diktafon för alla - oavsett om du vill spela in anteckningar, intervjuer, föreläsningar, musik, ljud till videoinspelningar eller möten med flera deltagare.Samtliga modeller finns i lager hos oss på Dikteringsbutiken.
2019-09-05
Spela in möten med Philips VoiceTracer - nu till kampanjpris

Med diktafonen Philips VoiceTracer DVT8010 spelar du in varje möte i utomordentlig ljudkvalitet utan störande bakgrundsljud. Lägg bara mötesmikrofonen för 360-gradig inspelning på bordet och starta inspelningen via fjärrkontrollen. Nu spelas alla röster in oavsett vilken riktning de kommer från.

Nu till kampanjpriset 1795 kr (ord pris 1995 kr) och priset gäller till och med 2019-08-31.

Läs mer och beställ på Dikteringsbutiken.

2019-08-05
Ny webshop och ny logotyp

Vi är mycket glada över att vi nu har kunnat lansera vår nya webshop och vår nya logotyp.

Vi ber er ha överseende med att det kan ta några veckor innan vi har trimmat in allt och skulle det uppstå några frågor så tveka inte att ta kontakt med oss på telefon 0303-24 41 42 eller info@dikteringsbutiken.se.

Nu önskar vi er en trevlig helg!

2019-06-14
Philips AirBridge trådlös adapter

Fram tills nu så har användare av den trådlösa handhållna mikrofonen Philips SpeechMike Premium Air samt det trådlösa headsetet Philips SpeechOne, varit bundna till en arbetsplats där en tung dockningsstation var ansluten till datorn.

Med Philips AirBridge så öppnas nya möjligheter. Philips AirBridge är det perfekta tillbehöret när man vill arbeta mer mobilt med Philips SpeechMike Premium Air och Philips SpeechOne.

2019-05-02
Supporten upphör för Philips SpeechExec Pro 8.8

Sedan 31 december 2018 så har Philips upphört med den tekniska supporten avseende programvarorna i SpeechExec / SpeechExec Pro-familjen. Detta berör versionerna 6.x, 7.x samt 8.0 till 8.8. Detta innebär således också att vi inte heller har möjlighet att längre support för dessa produkter.

Vi hänvisar därför våra kunder till att uppgradera sina versioner till SpeechExec Pro 10.6, som bl.a. har följande nyheter:
– Full support och kompatibilitet för Windows 10 (release 1809).
– Anpassningar för att följa GDPR.
– Kompatibelt med den senaste Philips-hårdvaran (inklusive SpeechAir, SpeechMike Premium Air samt det trådlösa dikteringsheadsetet SpeechOne).

SpeechExec Pro 10.6 finns i två versioner:
– SpeechExec Pro Dictate LFH4400 (för dikterare)
– SpeechExec Pro Transcribe LFH4500 (för sekreterare)

2019-03-10
Philips SpeechOne. Trådlöst dikteringsheadset.

Philips lanserar nu ett trådlöst dikteringsheadset, Philips SpeechOne.

Philips SpeechOne har utformats specifikt för att möta behoven hos användare som ofta utnyttjar diktering eller taligenkänning för att skapa dokument.
Den frikopplade premiummikrofonen erbjuder kristallklara inspelningar som är perfekta för korrekta transkriptioner.
Extremt bekväm och ergonomisk design med personligt anpassningsbar bärstil och hygieniska, utbytbara kuddar gör headsetet till den perfekta arbetskamraten på både sjukhus och kontor.

Philips SpeechOne kommer att finnas tillgänglig för leverans från första veckan i december.

För mer information och beställning, besök www.dikteringsbutiken.se/speechone, skicka ett mail till info@dikteringsbutiken.se eller ring 0303-24 41 42.

2019-03-10
Ny version av Philips SpeechLive

Nu har en ny version av Philips SpeechLive lanserats, Philips molnbaserade dikteringslösning.

De största nyheterna i denna version är:

1. Web recorder
Nu är det möjligt att med en valfri mikrofon eller SpeechMike-mikrofon spela in diktat direkt i webläsaren i SpeechLive. Tidigare har man varit tvungen att antingen diktera via den Windows-baserade programvaran Philips SpeechExec Pro Dictate alternativt i en fristående diktafon och sedan överföra ljudfilerna till SpeechLive.
De SpeechMike-mikrofoner som fungerar direkt i webläsaren är SpeechMike Premium Touch samt de trådlösa versionerna SpeechMike Premium Air.

2. Kompatibelt med Zapier
Zapier är en tjänst så att SpeechLive kan kopplas ihop med olika webtjänster så att du enkelt kan bygga dina egna flöden och öka effektiviteten.
– SpeechLive kan nu anslutas till över 1000 olika applikationer (t.ex. Office 365, Outlook, OneDrive, OneNote), Google (Drive, Gmail,…), Dropbox, Salesforce och en mängd andra applikationer.
– En komplett lista över alla applikationer finns på https://www.zapier.com/apps.

Ovanstående funktioner gäller endast för Advanced Business Package i SpeechLive.

Du som redan idag använder Advanced Business Package i SpeechLive har nu redan ovanstående funktionalitet när du loggar in i ditt SpeechLive-konto.

Om du inte använder SpeechLive idag, är du välkommen att prova på det kostnadsfritt under 30 dagar. Anmäl ditt intresse här.

2019-03-10
Ny översättningspenna – Worldictionary USB
Översätt ord snabbt medan du läser och få det uttalat och förklarat. Tryck pennspetsen på ett ord så visas betydelsen samt meningar med förklarande exempel. Du kan också ta fram historik bestående av listor med ord som du tidigare slagit upp samt göra bokmärken över dessa. Historik och bokmärken förenklar repetition och inlärning. Tryck på pennans knapp för att få det inskannade ordet uppläst. Du kan även föra över inläst text till ett dokument.
Med denna penna kan du scanna till Android, Mac eller PC/Windows och pennan läser ett ord åt gången.
För mer information, vänligen besök dikteringsbutiken.se.
2019-03-10
Nya firmware till Philips SpeechMike

Philips har nu lanserat nya firmware-versioner till Philips SpeechMike III och Philips SpeechMike Premium.

Version 3.52 för SMP3700, SMP3710, SMP3720, SMP3800, SMP3810
Hämtas kostnadsfritt från Philips hemsida.

Version 2.60 för LFH3200, LFH3210, LFH3220, LFH3300, LFH3310, LFH3500, LFH3510, LFH3520, LFH3600, LFH3610
Hämtas kostnadsfritt från Philips hemsida.

2018-12-11