Fri frakt
Snabba leveranser
24 år i branschen
Betalning mot faktura
Priser inkl. moms

Fri frakt
Rask levering
24 år i bransjen
Fakturabetaling
Priser inkl. mva

Produkter

Varför är SaaS bra för diktering?

Varför är SaaS bra för diktering?

SaaS är en modell där tredjepartsleverantörer utvecklar mjukvaror och applikationer och gör dem tillgängliga på prenumerationsbasis för kunder via molnet. Detta gör det möjligt för företag att få tillgång till mjukvaran 24/7 från vilken plats som helst med en internetanslutning och webbläsare.

SaaS har snabbt blivit en vanligt använd metod för att leverera många affärsapplikationer, inklusive kontorsproduktivitetsmjukvaror, löne- och redovisningsprogram och kundrelationshanteringsmjukvaror. Alltmer ser vi också att det blir det föredragna alternativet för de organisationer som vill introducera diktering mjukvara. Låt oss ta en titt på varför detta är fallet.


Förkortad implementationstid

SaaS-applikationer är redan installerade och konfigurerade i molnet, till skillnad från lokala lösningar som kan ta tid, mänskliga resurser och pengar att sätta upp. Detta innebär att användare kan komma igång direkt efter att ha registrerat sig för en prenumeration och antingen laddat ner en webbläsartillägg eller applikationen till sin dator. Eftersom mjukvaran tenderar att vara mer strömlinjeformad, gör det att installationen blir snabbare och enklare och användarna kan börja dra nytta av digital diktering snabbare.


Automatiska uppgraderingar

Eftersom allt är hostat i molnet, är SaaS-leverantören ansvarig för automatisk distribution av uppdateringar. Detta innebär att uppgraderingar är enkla och rullas ut till alla användare samtidigt, samtidigt som det minskar arbetsbördan på intern IT-personal. Jämför detta med att uppgraderingar av lokala lösningar ofta vara kostsamma och tidskrävande, med IT-team som har ansvar för planering, distribution och validering av uppgraderingar.


Skalbarhet

SaaS-lösningar kan enkelt skalas uppåt som svar på växande affärsbehov eller när fler användare behöver få tillgång till tjänsten genom att lägga till programvara, bearbetning, bandbredd eller andra tjänster. Kostnaden för att göra detta omfattar endast de funktioner som läggs till, inte programvaran eller hårdvaran som behövs för att underlätta tillväxten.


Tillgänglighet

Eftersom SaaS-lösningar är hostade i molnet, kan användare komma åt dem på mobiltelefoner, surfplattor och stationära datorer, och göra det med relativ lätthet oavsett plats. Detta är särskilt viktigt med tanke på den ökande andelen av fjärr- och hybridarbete hos många yrkesverksamma och den viktiga rollen som dikteringsprogram har för att underlätta.


Bättre samarbete

Ökad tillgänglighet, som beskrivs ovan, kan också förbättra samarbetet eftersom användare kan använda SaaS-programvara för att enklare få åtkomst till och dela information, brainstorma idéer och granska framsteg i realtid.

Molnbaserad diktering erbjuder ett antal betydande fördelar för yrkesverksamma som arbetar på distans, särskilt när det gäller samarbete. Det kan möjliggöra delning av dokument med andra personer för uppdatering eller redigering, medan arbetsversionerna av dokumenten kan nås av den ursprungliga författaren och andra personer på språng för att möjliggöra omedelbar uppdatering och redigering.


Enklare integration

SaaS-program kan integreras med andra plattformar och system med hjälp av en öppen och dokumenterad API-struktur som gör det enkelt att länka lösningar. Alternativt erbjuder många leverantörer "skräddarsydda" integrationer med de lösningar som deras kunder mest frekvent vill eller behöver arbeta med.

På dikteringsprogramfronten är ett vanlig krav att integrera med arbetsflödesprogram för att automatisera hela dokumentproduktionscykeln, från den initiala röstinspelningen ända fram till slutgiltigt godkännande av dokumentet. Dikteringsprogram krävs också ofta för att integrera effektivt med andra viktiga affärsapplikationer.


Fördelar med IT-personal

Med hårdvaran eliminerad och tredjepartsleverantörerna som ansvarar för utveckling, underhåll, hosting och uppdatering av programvara samt säkerhet och katastrofåterställning, innebär resultatet att onsite IT-team är fria att fokusera på andra mer strategiska uppgifter, eller det kan vara så att färre IT-anställda behövs.

Intressant nog fann en Mint Jutras Enterprise Solution Study att endast 31% av företagen som hade övergått till SaaS faktiskt hade minskat antalet anställda i sin IT-funktion. Majoriteten (69%) hade omplacerat personal strategiskt, vilket ger mer möjlighet för dessa anställda att lägga till ett större värde.


Automatisk data-backup

En SaaS-leverantör kommer vanligtvis att hantera alla backup- och datasäkerhetsprocesser. Den faktiska servicenivån kan variera från enkel datalagring till en fullständig failover som överför alla funktioner till återhämtningsprogrammet tills nödvändiga reparationer är gjorda. Detta kan spela en viktig roll för affärskontinuitet, där målet är att möjliggöra för din organisation att snabbt återhämta sig från betydande teknikrelaterade problem med minimal störning och återgå till "business as usual" så snabbt som möjligt.


Förbättrad datasäkerhet

Eftersom deras affär är teknologi, fokuserar molnleverantörer vanligtvis mer på säkerhets- och styrningsfrågor än organisationer i andra sektorer. De har system på plats som snabbare upptäcker potentiella intrång och som snabbt kan begränsa omfattningen av en inkommande attack. Detta har resulterat i större förtroende bland användare av digital diktering för förmågan hos molnbaserade leverantörer att erbjuda höga nivåer av säkerhet som är kapabla att skydda känsliga klientdata från dataintrång eller andra cyberhot.


Kostnadsbesparingar

Sist men absolut inte minst finns det ekonomiska fördelar - både när det gäller kostnadsbesparingar och budgetförutsägbarhet. På kostnadsbesparingssidan är SaaS prenumerationsbaserat och har inga förskottsbetalda licensavgifter, vilket resulterar i lägre initiala kostnader. Dessutom hanterar SaaS-leverantören den IT-infrastruktur som kör programvaran, vilket minskar kostnaderna för hårdvara och programvaruinköp. Dessutom kan alla krav på tillväxt när det gäller antalet användare som stöds etc. enkelt hanteras genom att helt enkelt öka efterfrågan på tjänster i SaaS-miljön, istället för att behöva förlänga eller köpa en ny programvarulicens.

Vad gäller förutsägbarhet är den enkla prenumerationsavgiften en driftskostnad (OpEx) som vanligtvis inkluderar alla uppdateringar och uppgraderingar, vilket således hjälper från ett budgetperspektiv att hålla finansiella prognoser stabila och förutsägbara.

Översättning från Philips blogg, som finns här.

Mer information om Philips SaaS-lösning för diktering, Philips SpeechLive, hittar du på Dikteringsbutiken. Du kan prova det utan kostnad under 14 dagar.